Antena 3 CNN Actualitate Creează magie pe scenă. Alina Cojocaru, balerina deceniului

Creează magie pe scenă. Alina Cojocaru, balerina deceniului

Creează magie pe scenă. Alina Cojocaru, balerina deceniului
de S.T.    |    23 Dec 2012   •   23:01

Mihai Gâdea a prezentat duminică, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", povestea frumoasei Alina Cojocaru, una dintre cele mai cunoscute balerine din lume.

Chiar dacă scena pe care a cunoscut afirmarea se află la mii de kilometri depărtare de România, Alina nu a uitat de unde a plecat.

Alina Cojocaru s-a născut în Bucureşti, în anul 1981. A studiat la Kiev timp de şapte ani şi a fost admisă, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra.

În 2001, ea a devenit solist principal al Companiei Regale de Balet.În 2009, evoluţia balerinei Alina Cojocaru în spectacolul "Giselle" din 2001, de la Royal Opera House din Londra, s-a clasat pe locul zece în topul celor mai bune dansuri ale deceniului.

Alina a câştigat, anul acesta, premiul Benois pentru cea mai bună dansatoare, una dintre cele mai râvnite distincţii în lumea baletului.

Românca a mai primit acest premiu în anul 2004, iar în 2010 a fost desemnată ''Balerina deceniului''.Premiile Benois sunt comparate adesea cu Oscarurile, iar statueta propriu-zisă înfăţişează o pereche de dansatori.

"Nciodată nu mi-a fost frică de muncă sau de provocări (...) A fost o perioadă în care oamenii se uitau la mine ca la o rebelă şi a fost grea lupta să continui acest drum", spuse frumoasa balerină.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei".×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Sinteza Zilei
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close