Antena 3 CNN Actualitate Impozite mai mari cu 80% pentru români! De când intră în vigoare

Impozite mai mari cu 80% pentru români! De când intră în vigoare

Codul Fiscal va fi modificat din nou, iar impozitele pe case și apartamente vor crește semnificativ.

Impozite mai mari cu 80% pentru români! De când intră în vigoare
de Laura Dinu    |    21 Iun 2022   •   14:09

Imediat după ce guvernul va modifica din nou Codul Fiscal, impozitele pe case ar putea crește și cu 80% în orașele mari pentru că vor fi calculate în funcție de valoarea imobilului din grila notarială din anul respectiv. 

Concret, dacă pentru un apartament cu 2 camere, în sectorul 5 al Capitalei, impozitul plătit era de 150 de lei, de anul viitor, pentru același tip de apartament, impozitul va ajunge 270 de lei.

Război în coaliție pe taxe și impozite

Coaliţia e la un pas sa se rupă din cauza banilor. PNL și PSD nu se înțeleg în privința taxelor şi impozitele românilor.  

Liderii coaliției de guvernare așteaptă prima ședință după criticile vehemente aduse de președintele PSD, Marcel Ciolacu, principalilor parteneri, cei din PNL. 

Vor fi trei subiectele principale de discuție. 

1. Măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor la combustibili. 

2. Taxa de solidaritate pentru companiile cu venituri de peste 100 de milioane de euro. 

3. Impozitul progresiv si modificarea codului fiscal. 

"Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a prețului, în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit, că nimeni nu face muncă voluntară.", spunea Marcel Ciolacu referitor la creșterea prețurilor la carburanți. 

Aici este cam singurul punct comun cu liberalii, pentru că și ei sunt de acord cu măsuri pentru plafonarea prețului la benzină și motorină. 

Doar că scandalul între PNL și PSD e pe taxa de solidaritate și pe impozitul progresiv. Liberalii, chiar prin Nicolae Ciucă, spuneau că: "Noi nu putem promova măsuri neconstituționale, impozite peste noapte, taxe și poveri pe companii și mediul de afaceri. Greșelile, în această perioadă, ne vor costa enorm. Iar noi, Partidul Național Liberal, ne asumăm măsurile luate". 

Deci, în ședința coaliției, ar trebui tranșat acest scandal în condițiile în care mai este o săptămână până la începutul lunii iulie, atunci când este termenul limită în care poate fi modificat codul fiscal, pentru a putea intra în vigoare de la începutul anului viitor. 

×
Subiecte în articol: impozite
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close