Antena 3 CNN Actualitate Creştinii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor

Creştinii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor

Creştinii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor
16 Mar 2008   •   08:56

Este Duminica Floriilor pentru catolicii din întreaga lume. La Vatican slujba oficiata de papa Benedict al XVI-lea a fost primită de credinciosi cu ramuri de palmier şi de măslin în mană, întocmai cum a fost intâmpinat Isus la intrarea in Ierusalim. În Bucureşti, credincioşii catolici au organizat o procesiune. Evenimentul are loc în fiecare an, în Duminica Floriilor. Procesiunea a început de la Biserica Franceză ?Sacre Coeur?, la ora 14.00 şi s-a încheiat în jurul ore 15.00, la Catedrala ?Sfântul Iosif?.

La eveniment au participat alături de credincioşi toţi preoţii din parohiile bucureştene, precum şi călugări şi călugăriţe din comunităţile religioase locale. La sfârşitul procesiunii a fost celebrată Sfânta Liturghie de Florii, în timpul căreia, s-a citit un fragment din Mesajul pe care Papa Benedict al XVI-lea l-a transmis tinerilor din lumea întreagă cu această ocazie.

Duminica Floriilor marchează ziua intrării lui Iisus în Ierusalim, şi începutul Săptămânii Mari sau a Săptămânii Patimilor Mântuitorului. Credincioşii catolici sărbătoresc Paştele pe 23 martie.

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close