Antena 3 CNN Actualitate Crimă în stil italian. Român ucis pentru asigurarea de viaţă

Crimă în stil italian. Român ucis pentru asigurarea de viaţă

Crimă în stil italian. Român ucis pentru asigurarea de viaţă
10 Iun 2008   •   19:57

Un român a fost ucis de doi italieni pentru un milion de euro. Persoana lucra pentru ucigaşii săi, care l-au convins să facă o asigurare pentru această sumă. Pentru a fi sigură că românul va face ceea ce i s-a cerut, una dintre persoanele implicate în crimă, o italiancă, l-a şi sedus. Adrian Cosmin era şofer de camion. Plecase din Făgăraş în Italia acum câţiva ani.

De doi, lucra la firma Cristinei Nervo şi a lui Valerio Volpe, în Verona, nordul Italiei. Patronii italieni au pregătit uciderea românului cu luni în urmă. Presa italiană scrie că românul nu lucra legal. Patronii italieni au condiţionat intrarea lui în legalitate de încheierea unei asigurări de viaţă.

Pentru ca românul să fie mai uşor de convins, italianca de 31 de ani l-a sedus, şi de câteva luni aveau o relaţie amoroasă. "El a facut asigurarea de viaţă şi a trecut-o în contractul respectiv pe italiancă. În acel contract se prevedea ca, în cazul unui deces aceasta era beneficiara sumei de 900.000 de euro", a declarat comisarul Marian Mandroc, ofiţer de legătură la Roma.

Românul de 28 de ani şi-a semnat astfel condamnarea la moarte fără să bănuiască nimic. Moartea sa i-ar fi îmbogăţit pe italiancă şi pe complicele ei cu aproape un milion de euro. Cu trei zile în urmă, italianca l-a adormit pe românul de 28 de ani.

Împreună cu partenerul şi complicele ei, a dus victima sedată într-o localitate de lângă Verona. L-au stropit cu benzină, l-au încuiat în maşină şi i-au dat foc. Italienii au vrut ca moartea victimei lor să pară o sinucidere, eventual din dragoste.

Legiştii au demonstrat însă că românul nu murise sufocat deoarece în plămâni nu avea urme de fum, ceea ce înseamnă că a murit înainte de a putea inspira fumul din maşina în flăcări. Carabinierii au descoperit repede asigurarea de viaţă a tânărului din Făgăraş.

Au interogat-o pe beneficiara lui, Cristina Nervo câteva ore, şi aşa au aflat cum ea şi partenerul ei de afaceri l-au omorât pe român. Cristina Nero, de 31 de ani, a fost plasată în arest la domiciliu pentru că are un copil de câteva luni. Complicele ei Valerio Volpe a fost arestat.



Observator

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close