Antena 3 CNN Actualitate Crime misterioase într-un sat din Bihor. Oamenii au două teorii despre ce s-ar fi putut întâmpla

Crime misterioase într-un sat din Bihor. Oamenii au două teorii despre ce s-ar fi putut întâmpla

Două crime misterioase comise la mijlocul lunii decembrie 2020 au împărţit localnicii unui sat din Bihor în două tabere, cu două teorii diferite. Procurorii încearcă să afle ce s-a întâmplat în casa în care doi oameni au fost găsiţi dezbrăcaţi şi fără viaţă.

Crime misterioase într-un sat din Bihor. Oamenii au două teorii despre ce s-ar fi putut întâmpla
Sursa foto: politisti.ro
de Alin Tarnovschi    |    08 Ian 2021   •   11:00

Totul a început pe 18 decembrie 2020, atunci când soţia unui bărbat din localitate şi-a găsit soţul dezbrăcat şi fără viaţă în casa unei femei din localitate, la rândul ei găsită dezbrăcată şi fără viaţă.

Femeia în vârstă de 60 de ani şi bărbatul de 73 de ani erau morţi de câteva zile, ambii având plăgi tăiate în zona gâtului şi urme de înţepături pe corp.

Oamenii din satul Vaida, comuna Roşiori (Bihor) s-au împărţit în două tabere care susţin două teorii diferite asupra tragediei care s-a întâmplat în casa femeii în vârstă de 60 de ani, cunoscută ca şi Ildiko, notează ebihoreanul.ro.

Ildiko se despărţise de fostul ei soţ, care locuieşte în Oradea, iar cei doi copii ai săi sunt la casele lor. Vecinii povestesc că femeia primea vizita copiilor în fiecare duminică, în rest nu venea nimeni la ea, cu excepţia lui Laszlo, bărbatul alături de care a murit.

Laszlo locuia, la rândul său, singur, dar în localitatea vecină Roşiori. Era cunoscut de toată lumea din Vaida, el fiind mai mereu pe bicicletă prin sat şi îi ajuta pe localnici prin gospodărie. Soţia îl părăsise din cauza problemelor pe care le avea cu băutura şi s-a mutat în Ungaria, însă ţinea legătura cu acesta.

Crime misterioase în satul Vaida din Bihor. Cum au murit, de fapt, cei doi oameni

Bărbatul a fost văzut ultima dată în viaţă pe 15 decembrie 2020, atunci când a cumpărat o sticlă de pălincă, a băut cu un vecin, apoi s-a urcat pe bicicletă şi s-a dus la Ildiko.

Vecinii spun că şi-a lăsat bicicleta în faţa porţii, iar după trei zile, atunci când au fost descoperite cadavrele, bicicleta era tot acolo.

Soţia bărbatului, îngrijorată că acesta nu s-a întors acasă şi nu a răspuns la telefon timp de trei zile, a sunat la postul de poliţie din sat, apoi a pornit să îl caute.

Ştiind că acesta avea o relaţie cu Ildiko, a oprit şi la casa acesteia şi i-a găsit bicicleta în faţa porţii. Apoi a intrat în curte şi în casă şi a făcut îngrozitoarele descoperiri.

Într-una din camerele casei, cei doi au fost găsiţi morţi, dezbrăcaţi, cu răni la gât şi înţepături pe tot corpul.

Crime misterioase în satul Vaida din Bihor. Teoriile oamenilor

Crimele misterioase au devenit subiectul principal de discuţie în micuţul sat din Bihor, acolo unde oamenii au două teorii.

Una dintre acestea se referă la o crimă urmată de sinucidere, situaţie în care Ildiko ar fi fost omorâtă de Laszlo, iar acesta apoi şi-a pus capăt zilelor, însă modul în care cadavrul bărbatului a fost găsit nu pare să se potrivească unei astfel de variante.

"Vorbim de un bătrân de 73 ani. Poate că a tăiat gâtul femeii, că era micuţă şi slabă că o sufla vântul. Dar să se sinucidă în acelaşi mod, la vârsta lui, nu prea crede lumea", spune un localnic din Vaida.

Cea de-a doua variantă luată în calcul este cea în care cei doi ar fi fost surprinşi de un criminal care le-a luat viaţa şi apoi a fugit, situaţie în care un criminal sadic ar fi în libertate. Totuşi, mobilul crimei nu poate fi înţeles de nimeni, mai ales că cei doi erau singuri şi extrem de săraci.

"Trebuie să fii bolnav psihic să faci aşa ceva. Şi dacă a făcut-o cu doi oameni, o va mai face", a mai povestit un vecin.

Între timp, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor aşteaptă rezultatele probelor ADN prelevate de la locul crimelor misterioase în speranţa că vor primi indicii care să rezolve acest caz dificil şi îngrozitor.

×
Subiecte în articol: Bihor crima Vaida
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close