Antena 3 CNN Actualitate Crimele comunismului ar putea fi înscrise ca împotriva umanităţii

Crimele comunismului ar putea fi înscrise ca împotriva umanităţii

Crimele comunismului ar putea fi înscrise ca împotriva umanităţii
10 Sep 2007   •   22:22

Guvernul ar putea lua în discuţie un proiect de act normativ pentru modificarea Codului Penal, astfel încât crimele şi abuzurile comise în timpul regimului comunist să fie incluse în categoria crimelor împotriva umanităţii. Declaraţia a fost făcută de consilierul pe probleme de securitate naţională al prim-ministrului, Marius Oprea. ?Am început o analiză cu grupurile de jurişti pentru a modifica articolul 358 din Codul Penal prin includerea crimelor comunismului şi abuzurilor comise în tipul regimului comunist în acest articol, care asigură practic faptul că ele nu pot fi prescrise, deoarece sunt considerate crime împotriva umanităţii?, a afirmat Marius Oprea.

El a arătat că, în urma consultărilor cu specialişti din Israel, s-a renunţat la varianta includerii crimelor comunismului în categoria genocidului.

?Sper ca cel târziu într-o lună să definitivăm consultările cu juriştii şi, totodată, să avem şi susţinerea cercurilor internaţionale în această problemă. Practic, prin această jurisprudenţă, România iese în faţă în raport cu ceea ce se întâmplă în alte ţări comuniste şi noi vrem să dăm un exemplu în materie?, a subliniat consilierul primului-ministru.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close