Antena 3 CNN Actualitate Criminalul de la Galaţi şi-a recunoscut fapta. Tânărul a fost prins în zona Isaccea

Criminalul de la Galaţi şi-a recunoscut fapta. Tânărul a fost prins în zona Isaccea

Criminalul de la Galaţi şi-a recunoscut fapta. Tânărul a fost prins în zona Isaccea
07 Aug 2008   •   13:44

Tânărul de 18 ani a recunoscut că a omorât-o pe angajata casei de amanet din Galaţi. Băiatul a fost prins în Tulcea de poliţiştii de frontieră. Aceştia au fost îndrumaţi de nişte localnici să verifice un bărbat care îşi amplasase cortul pe malul Dunării, în zona Isaccea. În urma confruntării cu fotografia suspectului, Alexandru Rabacu a fost arestat. Acesta nu a avut unde să fugă şi nu a opus rezistenţă. Poliţiştii de frontieră l-au urcat în maşină şi l-au dus la IJP Galaţi. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, vineri, să se prezinte în faţa instanţei gălăţene.

Băiatul nu e la prima abatere. Alexandru a mai furat chiar de la bunici. Este un copil crescut fără părinţi, spun bunicii, un băiat care nu a avut niciun model pozitiv în viaţă. Tatăl său a murit acum 4 ani, iar mama s-a recăsătorit în Italia.

După crima oribilă de la Galaţi, tânărul a fost inclus de poliţişti pe lista de suspecţie. Dar, pentru că autorul crimei şi-a mascat foarte bine faţa în momentul producerii atacului şi pentru că nu existau suficiente dovezi împotriva lui, Alexandru a fost internat într-un centru de minori, neavând unde să locuiască.

La scurt timp, tânărul a fugit din centrul de minori, dar pe 1 iulie poliţia a primit o informaţie substanţială potrivit căreia el i-ar fi mărturisit prietenei lui că are de gând să comită un jaf şi i-a cerut un foarfece de tablă cu care să decupeze acoperişul casei de amanet. Probele ADN de la faţa locului au fost comparate cu cele prelevate de la Alexandru în timpul anchetei şi, la o lună de zile, s-a confirmat că el este autorul.

Tânărul este din oraşul Târgu Bujor, are 18 ani şi abandonase şcoala în clasa a XI-a. După ce tatăl său, fost poliţist, a murit, iar mama sa a plecat în străinătate, băiatul a devenit moştenitorul a două imobile pe care le-a vândut, după care a cheltuit banii şi s-a hotărât să facă rost de alţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close