Antena 3 CNN Actualitate Cristi Chivu, audiat de DNA la sediul FRF

Cristi Chivu, audiat de DNA la sediul FRF

Cristi Chivu, audiat de DNA la sediul FRF
27 Mai 2008   •   16:53

Pregătirea căpitanului naţionalei României, Cristi Chivu, pentru Campionatul European din Austria şi Elveţia a fost perturbată, luni, de o audiere în dosarul transferurilor. Chivu a fost audiat de procurorii anticorupţie chiar la sediul FRF, după ce selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat că nu îşi va lăsa jucătorii aflaţi în cantonament să se prezinte la Parchet.

?Este posibil ca el să fi fost întrebat despre episodul dinaintea transferului său de la AS Roma la Inter Milano. Atunci a apărut informaţia că Chivu avea ofertă şi de la Real Madrid, însă nu ar fi ajuns la clubul spaniol datorită unor comisioane prea mari care ar fi fost solicitate de fraţii Becali, anchetaţi în acelaşi dosar. Probabil că procurorii vor să vadă dacă treaba cu solicitarea comisioanelor era o practică curentă a lui Giovani şi Victor Becali?, au declarat surse judiciare, citate de Gazeta Sporturilor.

Fostul fotbalist Florin Prunea, director în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost audiat, vineri, 23 mai, la DNA, în calitate de martor, fiind întrebat despre legătura cu transferul jucătorului Florin Bratu la Galatasaray. În urma anchetei FRF din 2006, impresarului Ioan Becali i s-a retras licenţa şi a fost amendat cu 40.000 de dolari.

Tot într-un caz de corupţie în fotbal a fost audiat, marţi dimineaţă, şi Vasile Turcu, acţionar la FC Dinamo. Acesta s-a prezentat la DNA în calitate de martor în dosarul privind transferurile unor fotbalişti în străinătate în perioada 1990-2006 şi, după o oră de audieri, a spus că toţi cei 12 jucători din acest dosar au fost transferaţi legal.

În privinţa transferurilor de fotbalişti, până în prezent au fost audiaţi de procurorii anticorupţie mai mulţi conducători de cluburi, impresari şi fotbalişti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close