Antena 3 CNN Actualitate Cristian Cioacă riscă încă două dosare penale

Cristian Cioacă riscă încă două dosare penale

Cristian Cioacă riscă încă două dosare penale
01 Noi 2007   •   09:00
Principala infracţiune de care este acuzat poliţistul Cristian Cioacă, în cazul avocatei dispărute din Braşov, este aceea de omor calificat. Potrivit Art. 175 din Codul Penal, infracţiunea se referă la omorul săvârţit, în cazul Elodiei Ghinescu, asupra soţului sau a unei rude apropiate. Dacă în cazul omorului infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi cu interzicerea unor drepturi, în cazul omorului calificat legiuitorul a stabilit o pedeapsă privativă de libertate de la 15 la 25 de ani cu interzicerea unor drepturi.

Potrivit Parchetului General, pe fondul unei relaţii tensionate, poliţistul Cristian Cioacă şi-a ucis soţia, în noaptea de 29 spre 30 august, în apartamentul conjugal din Braşov, după care a segmentat cadavrul şi l-a transportat într-un loc necunoscut.

La acuzaţia de omor calificat anchetatorii pot adăuga infracţiunile de fals în declaraţii şi violarea corespondenţei. În încercarea de a dovedi că soţia sa ori şi-a înscenat moartea şi a dispărut, ori ca s-a sinucis, Cioacă a comis o faptă penală. El a spart adresa de e-mail a soţiei şi a oferit corespondenţa spre publicare în mass-media.

CITIŢI ARTICOLUL COMPLET ÎN GARDIANUL

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close