Antena 3 CNN Actualitate Cristian David: În scurt timp vom avea libertate de circulaţie deplină în Statele Unite

Cristian David: În scurt timp vom avea libertate de circulaţie deplină în Statele Unite

Cristian David: În scurt timp vom avea libertate de circulaţie deplină în Statele Unite
28 Aug 2008   •   17:19

Românii ar putea să călătorească în SUA fără vize într-un timp relativ scurt, discuţiile instituţionale dintre ţara noastră şi oficialii americani privind vizele, “evoluând pozitiv”. Cel puţin aşa a declarat Ministrul de Interne, Cristian David, joi, la şcoala de vară a Tineretului Liberal.

Ministrul a spus că în cadrul discuţiilor sunt avute în vedere atât poziţia României de stat membru al UE, cât şi cea de aliat NATO, iar eforturile autorităţilor române şi cooperarea cu instituţiile corespondente din Statele Unite relevă o “evoluţie pozitivă”.

În 17 aprilie, Cristian David s-a întâlnit cu asistentul secretarului pentru securitate internă al SUA, Richard Barth, pentru a discuta în ce măsură îndeplineşte România condiţiile pentru a se încadra în programul “Visa Waiver”

În acelaşi timp ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman a precizat faptul că Ambasada SUA încearcă să simplifice cât mai mult procesul de obţinere a vizelor, făcându-l deopotrivă mai rapid şi mai accesibil. Ambasada va întreprinde şi acţiuni de informare a populaţiei cu privire la criteriile de includere în programul “Visa Waiver”.

Potrivit ambasadorului american, odată cu intrarea României în UE, rata de refuz în ceea ce priveşte acordarea vizelor pentru cetăţenii români va scădea progresiv. Românii care deţin deja viză de turist pentru SUA pot contribui la scăderea ratei de refuz pentru compatrioţii lor, respectându-şi viza, nelucrând pe teritoriul american şi întorcându-se în ţară la timp.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close