Antena 3 CNN Actualitate Cristian Mungiu, acţionat în instanţă de Cornel Constantiniu

Cristian Mungiu, acţionat în instanţă de Cornel Constantiniu

Cristian Mungiu, acţionat în instanţă de Cornel Constantiniu
11 Iun 2008   •   20:17

Muzica de epocă din film trebuie platită, spune Cornel Constantiniu, care l-a dat în judecată pe regizorul Cristian Mungiu, pe care îl acuză că a folosit pe coloana sonoră a celebrului său film, două piese fără să-i ceară acordul. "4 luni 3 săptămâni şi 2 zile" a avut încasări de peste 10.000.000 de dolari în toată lumea.

Cornel Constantiniu susţine că a aflat că piesele "Lasă lumea să vorbească" şi "Te aud mereu" sunt pe coloana sonoră a filmului chiar în seara premierei. Regizorul i-ar fi spus că a făcut o înţelegere cu Eugen Rotaru, cel care a scris textul cântecelor.

Interpretul povesteşte că a cerut 20.000 de euro pentru că i-au fost folosite melodiile în film, iar Cristian Mungiu nu a fost dispus să-i plătească acestă sumă. Cornel Constaniniu susţine că nu a început acest proces pentru bani.

Primul termen din proces a fost marţi, iar peste două săptâmâni, va avea loc o nouă înfăţişare la tribunal. Într-un comunicat trimis presei, regizorul Cristian Mungiu spune că firma sa a preluat drepturile de difuzare a celor două piese de la textierul Eugen Rotaru.

Acesta garantase contractual că deţine aceste drepturi. Regizorul Cristian Mungiu consideră că, în acest moment, situaţia trebuie tranşată în justiţie.



Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close