Antena 3 CNN Actualitate Igor Dodon i-a refuzat cererea de azil politic lui Cristian Rizea

Igor Dodon i-a refuzat cererea de azil politic lui Cristian Rizea

Președinția Republicii Moldova a anunțat că a respins cererea de azi politic pentru cetățeanul Cristian Mihai, numele pe care Cristian Rizea îl are peste Prut.

Igor Dodon i-a refuzat cererea de azil politic lui Cristian Rizea
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2020   •   13:14

”În legătură cu cererea de solicitare a azilului politic, înaintată Președintelui Republicii Moldova de către cetățeanul român Cristian Mihai, comunicăm următoarele.

Cererea cetățeanului român Cristian Mihai, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul ședinței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

În consecință, ținând cont de opiniile autorităților de resort, Comisia a decis că va înainta Președintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetățeanului român Cristian Mihai.”, arată Președinția Republicii Moldova, citată de ştiripesurse.ro.

Cristian Rizea urmărit internaţional din 2019

Fostul deputat PSD Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri.

Rizea fugise din țară cu două luni înainte de verdict. Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2018, dar la începutul acestei luni i-a fost retrasă, fiind arestat la scurt timp.

Ministerul Justiției de la București a transmis autorităţilor din R. Moldova o cerere de extrădare al cărei deznodământ urmează să fie aflat zilele acestea. Cristian Rizea a contestat în instanţă cererea de ridicare a cetăţeniei şi a încercat să blocheze extrădarea prin cererea de azil politic, care, iată, nu a avut succes.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Rizea igor dodon azil politic
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close