Antena 3 CNN Actualitate Cristian Țopescu, elogiat de ministrul Sportului

Cristian Țopescu, elogiat de ministrul Sportului

Cristian Țopescu, elogiat de ministrul Sportului
15 Mai 2018   •   21:39

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a scris pe pagina sa de Facebook că ''lumea sportului a rămas fără cea mai emblematică voce a sa'', marţi, după decesul lui Cristian Ţopescu. 

''Astăzi lumea sportului a rămas fără cea mai emblematică voce a sa. Generaţii de tineri au crescut cu comentariile sale inconfundabile şi au învăţat sport din poveştile sale memorabile. Cristian Ţopescu s-a stins astăzi, la 81 de ani, dar lasă în urma sa o istorie, emoţii şi o carieră de neegalat. Transmit condoleanţe din Montreal, aici unde acum 42 de ani, marele Cristian Ţopescu transmitea istoricul moment al triumfului Nadiei. Dumnezeu să îl odihnească în pace!'', a scris ministrul în reţeaua de socializare. 

Ioana Bran participă în perioada 14-17 mai la Reuniunea Consiliului Fondator al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), la Montreal. Ministrul Tineretului şi Sportului din România a fost desemnat drept reprezentant al Uniunii Europene alături de omologii săi din Belgia, Philippe Muyters, respectiv Bulgaria, Krasen Kralev , în Consiliul Fondator al WADA. 

Jurnalistul Cristian Ţopescu a decedat marţi, la vârsta de 81 de ani. Din 1964, când a devenit reporter sportiv la Televiziunea Română, Ţopescu a participat la nu mai puţin de 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, opt de vară şi cinci de iarnă, fiind unul dintre cei mai populari comentatori sportivi români ai tuturor timpurilor. 

A avut peste 5.000 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene. 

A publicat peste 200 articole cu subiect sportiv în presa scrisă, precum şi volumele "Steaua, performanţă şi prestigiu" (1988), în colaborare cu Octavian Vintilă, şi "Fair play" (2003). 

La sfârşitul anului trecut, după ce a primit Colanul Olimpic al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a lansat cartea ''La microfon, Cristian Ţopescu'', scrisă de Horia Alexandrescu. 

Printre nenumăratele distincţii primite se numără Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Cavaler, acordat de preşedintele României, Klaus Iohannis

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close