Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu: Băsescu vrea să pună presiune pe Guvernul Ponta cu cererile UDMR

Cristian Tudor Popescu: Băsescu vrea să pună presiune pe Guvernul Ponta cu cererile UDMR

Cristian Tudor Popescu: Băsescu vrea să pună presiune pe Guvernul Ponta cu cererile UDMR
04 Mar 2014   •   21:28

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, în ediţia de marţi seară a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", că Băsescu încearcă să pună presiune pe Guvernul Ponta pentru a accepta în programul de guvernare solicitările UDMR, ceea ce ar atrage numeroase critici.

"Băsescu vrea să mai depuncteze. Să pună presiune pe Guvernul Ponta, cu cererile UDMR. Asta este tot scopul. Doreşte să fie explicit în programul de guvernare solicitările privind UMF sau statutul maghiarilor", a declarat Cristian Tudor Popescu, la Antena 3.

Jurnalistul a adăugat că Traian Băsescu nu îşi doreşte "să meargă până la invalidarea acestui Guvern", chiar dacă va fi acceptată contestaţia făcută de PDL şi PMP, "care au făcut cu mâna lor ceea ce dorea preşedintele".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, după ce premierul Victor Ponta a anunţat că s-a întâlnit cu acesta, că va respecta deciziile anterioare ale Curtii Constituţionale şi că va numi miniştrii noului Guvern când condiţiile vor fi îndeplinite.

Întâlnirea celor doi vine în contextul în careplenul Parlamentului a validat Guvernul Ponta III, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close