Antena 3 Actualitate Cristoiu: Ar trebui şi alte măsuri pentru ca 15 mai să nu fie o dată gen Revelion

Cristoiu: Ar trebui şi alte măsuri pentru ca 15 mai să nu fie o dată gen Revelion

27 Apr 2020   •   20:05
Cristoiu: Ar trebui şi alte măsuri pentru ca 15 mai să nu fie o dată gen Revelion

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că singura temă de interes a oamenilor vizează măsurile de relansare a vieţii publice şi economice, iar autorităţile ar trebui să deschidă treptat parcurile, cafenelele, terasele pentru a nu asista la evenimente gen Revelion după încetarea stării de urgență.

Ion Cristoiu afirmă că oamenii vor să ştie ce zone ale vieţii publice se vor relaxa după încetarea stării de urgenţă la 15 mai, iar subiectul ar trebui să fie singurul de interes şi pentru presă.

„Singurul subiect care-i preocupă acum pe oameni este ce măsuri de relansare oficială se vor lua. Proprietarii de restaurante sunt interesaţi de restaurante, de la cabinetele stomatologice am primit şi eu deja adrese către Minsterul Sănătăţii ca să dea drumul. Deci singurul subiect gazetăreşte la ora actuală important şi de interes este ce zone ale vieţii se vor relaxa. Oamenii sunt interesaţi dacă vor mai merge cu avionul, dacă rândul din mijloc va fi gol. Pentru această vară şi o lună-două din toamnă sunt interesaţi de aceste măsuri de relaxare. Deci, din punctul acesta de vedere, oamenii s-au relaxat, s-a terminat”, a declarat jurnalistul, potrivit Mediafax.

În opinia sa, relaxarea pe cont propriu a devenit atât de evidentă încât nici filtrele de control nu mai sunt ce au fost, iar poliţiştii, oricât li s-ar cere să sancţioneze, nu vor mai da amenzi.

„Problema pentru autorităţile din România este că se fac că nu văd această relaxare pe care oamenii şi-au luat-o pe cont propriu şi în stilul românesc, legal nu ai voie să ieşi dar până la urmă poţi să ieşi. În afară de Piaţa Romană, unde stă acolo un TAB, cred că a ruginit, cred că nu mai are roţi şi de aia stă acolo şi mai sunt vreo două maşini de Poliţie, dar n-am văzut oprind pe nimeni. În rest, nu mi s-a părut să vină măcar în piaţă un control. Şi oricât le-ar spune miliţienilor să controleze, să sancţioneze, ei nu vor sancţiona”, susţine publicistul.

Ion Cristoiu consideră că era mult mai bine dacă autorităţile începeau o relaxare treptată, reglementată prin ordonanţe militare, altfel oamenii vor da năvală după 15 mai, ca la Revelion.

„Era mult mai bine dacă începeau prin ordonanţe militare relaxări treptate. Cum a fost cu cei peste 65 de ani, să iasă seara la 7 şi dimineaţa. Ar trebui şi alte măsuri parţiale pentru ca 15 mai să nu fie o dată gen Revelion. Adică să se dea drumul la Herăstrău, parcul e uriaş, să se dea drumul la cafenele, terase, dar cu păstrarea distanţei, că acolo poţi să vezi pe trotuar dacă este distanţă sau nu. Să fie dat drumul vieţii parţial în aşa fel încât pe 15 mai să nu fie nebunie”, a explicat jurnalistul.

„Oricum, ceea ce se întâmplă acum e o mare ipocrizie. Autorităţile ştiu că nu mai respectă nimeni. Mai degrabă dai drumul parţial şi creezi impresia asta, că nu sfidează legea. Pentru că, teoretic, marea majoritate a românilor nu mai respectă niciuna dintre acele ordonanţe militare”, a adăugat Ion Cristoiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close