Antena 3 CNN Actualitate Criza continuă: Doar un milion de roviniete tipărite, dintr-un total de 12 milioane

Criza continuă: Doar un milion de roviniete tipărite, dintr-un total de 12 milioane

Criza continuă: Doar un milion de roviniete tipărite, dintr-un total de 12 milioane
06 Aug 2008   •   09:27

August este luna în care cei mai mulţi români pleacă în concediu. Cei care vor să se deplaseze cu maşina au însă o mare problemă. Noul tip de rovinietă matcă-cupon lipseşte cu desăvârşire. Firma care trebuie să tipărească abţibildul a livrat Companiei de Drumuri puţin peste 1 milion de bucăţi, informează Jurnalul Naţional. Însă amenzile pentru şoferii care umblă fără rovinietă sunt usturătoare.

Din cele 12 milioane de roviniete comandate, până în prezent au fost distribuite aproximativ 1 milion de roviniete de tip nou. Restul de 11 milioane urmează să ajungă pe piaţă în următoarele patru luni. Practic asta înseamnă că românii care şi-au programat concediul luna aceasta vor trebui să aştepte până în octombrie, noiembrie pentru a achiziţiona abţibildul când se deplasează cu maşina în afara localităţii de domiciliu. Maria Magdalena Grigore, director la Regia Drumuri şi Poduri Bucureşti, a declarat însă pentru Antena 3 că locuitorii Capitalei nu duc lipsă de roviniete, ele putând fi achiziţionate de la centrele RDP Bucureşti.



În prezent, rovinieta cu valabilitate de un an, nu a fost tipărită. Unii distribuitori au început comercializarea rovinietelor noi de la începutul lunii, alţii o vor face de la 11 august. Rovinietele ecuson vor fi retrase de la cei care au început deja să vândă rovinieta matcă-cupon până pe 8 august, urmând ca de la ceilalţi să fie retrase pînă pe 18 august.

Rovinieta de tip matcă-cupon este pătrată şi are două componente, o parte care va fi lipită pe parbriz şi un talon care trebuie să fie rupt şi păstrat de utilizator. Preţul unei roviniete valabilă 7 zile este de 11 lei, iar pentru o lună este 25 de lei. Lipsa rovinietei atrage amenzi de la 500 la 1.000 de lei pentru şoferii autoturismelor, iar pentru vehiculele de transport marfă cu masă mai mare sau egală cu 3,5 tone, amenda este cuprinsă între 1.500 şi 2.500 de lei. Până la finalul anului 2008, vor fi livrate între şapte şi nouă milioane de roviniete pentru o zi, 7 şi 30 de zile şi maximum trei milioane de roviniete pentru 12 luni.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close