Antena 3 CNN Actualitate Criza gazelor creşte preţul păcurii cu 20%

Criza gazelor creşte preţul păcurii cu 20%

Criza gazelor creşte preţul păcurii cu 20%
08 Ian 2009   •   12:42

Criza gazelor creşete preţul păcurii de la 252 de dolari pe tonă la 301 de dolari pe tonă şi aduce câştiguri producătorilor şi importatorilor de păcură, anunţă Gardianul citând directorul comercial al Electrocentrale Bucureşti, Irina Duica. Achiziţiile de păcură care se realizează prin licitaţie au început deja, după ce Adriean Videanu a instituit, miercuri, starea de urgenţă pe fondul deciziei Rusiei de a sista întreg tranzitul de gaze naturale de pe teritoriul Ucrainei, destinat Europei. Producătorii şi importatorii de păcură pot acum să crească preţurile atâta vreme cât criza gazelor nu este rezolvată.
Criza gazelor a declanşat în România situaţia de urgenţă. Autorităţile de la Bucureşti se reunesc şi joi în comandamente de urgenţă pentru a analiza situaţia şi pentru a lua măsurile care se impun. La Primăria Capitalei, la ora 10:00, s-a întrunit comandamentul de iarnă, unde va fi discutată, în principal, problema căldurii în Bucureşti.
La întâlnire vor participa conducerea RADET şi directorii de CET-uri. De asemenea, la Ministerul Economiei a fost convocat, din nou, comitetul de criză, la care vor participa reprezentanţii Romgaz, Transgaz, Petrom şi cei ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniu (ANRE).
Citeşte articolul integral în Gardianul
Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close