Antena 3 CNN Actualitate Criză de măşti medicinale în farmaciile din toată ţara. Preţurile au explodat pe internet

Criză de măşti medicinale în farmaciile din toată ţara. Preţurile au explodat pe internet

E criza de măști medicinale în farmacii, după ce oamenii au cumparat preventiv un număr mare pentru protecție. Unele farmacii nu mai au de săptămâni întregi. Iar acolo unde se găsesc, preţurile au crescut considerabil.

Criză de măşti medicinale în farmaciile din toată ţara. Preţurile au explodat pe internet
Sursa foto: Foto: Pixabay
25 Feb 2020   •   09:07

O mască ce costa 65 de bani acum doua saptamani, are acum un preț de 4 lei. Pe internet însă se vând și cu 150 de lei. 

Încă de la primele ore ale dimineţii, bucureştenii au ieşit din casă şi s-au dus direct în farmacii. Oamenii au căutat măşti care să îi ajute să se protejeze de un eventual virus. 

În căutare de măşti a fost şi o echipă de jurnalişti Antena 3. 

"Este ora 16 şi suntem cu echipa de filmare pe teren de la ora 12 fix. În acest timp am căutat măşti medicinale în fiecare farmacie care mi-a ieşit în cale. Abia acum, după 4 ore, undeva în sectorul doi, am găsit numai două astfel de bucăţi la preţul de patru lei fiecare. Asta în condiţiile în care până acum o astfel de mască costa 65 de bani...maxim un leu pe fiecare bucată" - Andrei Grigore, reporter Antena3.

La unele farmacii, măştile s-au terminat încă de acum două săptămâni. Iar farmaciile care mai au încă măşti au mărit preţurile considerabil.

În timp ce unii oameni sunt revoltaţi de aceste scumpiri, alţii ar da oricât...numai să găsească. Disperaţi că ar putea să nu mai găsească, oamenii au cumpărat cutii întregi. 

Medicii reamintesc că cea mai importantă regulă de igienă de care trebuie să ţinem cont este să ne spălam pe mâini şi să avem la indemână şervetele umede antibacteriene. 

×
Subiecte în articol: farmacie masti medicinale coronavirus
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close