Antena 3 CNN Actualitate "Criza medicamentelor de import". Distribuitorii ameninţă cu oprirea livrărilor

"Criza medicamentelor de import". Distribuitorii ameninţă cu oprirea livrărilor

"Criza medicamentelor de import". Distribuitorii ameninţă cu oprirea livrărilor
18 Apr 2008   •   07:47

Importatorii şi distribuitorii de medicamente ameninţă că opresc, pentru o zi, livrările către farmacii şi spitale. Ei protestează astfel faţă de hotărârea Ministerului Sănătăţii de a îngheţa preţul medicamentelor la un curs al euro mult mai mic decât cel actual. Producătorii şi importatorii spun că au pierdut deja 20 de milioane de euro. De cealaltă parte, ministrul Nicolăescu declară că este dispus să înceapă negocierile cu reprezentanţii organizaţiilor de profil, dar numai după Paşte.

Preţul medicamentelor din import a iscat un conflict între Ministerul Sănătăţii şi distribuitori. Eugen Nicolăescu susţine că nu va ceda şantajului şi ameninţărilor distribuitorilor de medicamente. ?Nu dorim scumpirea medicamentelor. (...) Suntem dispuşi să modificăm legislaţia în care să stabilim riguros ce responsabilităţi îşi asumă distribuitorii de medicamente şi cum vor fi sancţionaţi?, a declarat el, într-o conferinţă de presă organizată joi.

De asemenea, Nicolăescu a afirmat că spitalele sunt obligate să aibă stocuri de medicamente, iar ideea potrivit căreia nu ar mai fi medicamente este falsă. Ministrul Sănătăţii a precizat că distribuitorii sunt supăraţi deoarece nu mai primesc discounturi la fel de mari din partea importatorilor de medicamente. El a precizat că este deschis să dialogheze cu distribuitorii.

Declaraţiile ministrului nu au rămas făra replică. Distribuitorii de medicamente au precizat că nu solicită scumpirea medicamentelor, ci plata serviciilor de livrare. De asemenea, aceştia au anunţat că vor continua cu acţiunile de protest şi nu vor mai livra astăzi produsele importate.

Antena 3

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close