Antena 3 CNN Actualitate Criza medicamentelor nu s-a rezolvat. Distribuitorii vor închide depozitele pe 8 şi 9 mai

Criza medicamentelor nu s-a rezolvat. Distribuitorii vor închide depozitele pe 8 şi 9 mai

Criza medicamentelor nu s-a rezolvat. Distribuitorii vor închide depozitele pe 8 şi 9 mai
05 Mai 2008   •   15:21

Distribuitorii de medicamente închid din nou depozitele pe 8 şi 9 mai. Distribuitorii sunt nemulţumiţi pentru că Ministerul Sănătăţii nu a dat deocamdată niciun semn că ar fi dispus să intre la negocieri. Cea mai recentă acţiune de protest a distribuitorilor a avut loc pe 18 aprilie. Atunci, ei au acuzat Ministerul că nu a respectat legea privind actualizarea preţurilor la medicamente şi că nu a platit serviciile prestate de distribuitorii şi importatorii de medicamente.

Importatorii de medicamente au protestat în urmă cu două săptămâni faţă de hotărârea Ministerului Sănătăţii de a îngheţa preţul medicamentelor la un curs al euro mult mai mic decât cel actual. Producătorii şi importatorii spun că au pierdut deja 20 de milioane de euro.

De cealaltă parte, ministrul Nicolăescu declarase că este dispus să înceapă negocierile cu reprezentanţii organizaţiilor de profil, dupa Paşte. ?Nu dorim scumpirea medicamentelor. (...) Suntem dispuşi să modificăm legislaţia în care să stabilim riguros ce responsabilităţi îşi asumă distribuitorii de medicamente şi cum vor fi sancţionaţi?, a declarat el recent.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close