Antena 3 CNN Actualitate Criza se adânceşte. Farmaciile au rămas fără insulină şi medicamente pentru cardiaci

Criza se adânceşte. Farmaciile au rămas fără insulină şi medicamente pentru cardiaci

Criza se adânceşte. Farmaciile au rămas fără insulină şi medicamente pentru cardiaci
Sursa foto: medicament farmacie
20 Ian 2009   •   07:53

Criza medicamentelor a atins farmaciile după ce mulţi distribuitori au renunţat la livrări. Decizia lor a fost motivată de diferenţa la care fac achiziţiile şi preţul negociat cu Ministerul Sănătăţii, ce se bazează pe un curs de schimb mai vechi.
Astfel, numeroase farmacii din ţară au rămas fără insulină şi medicamente pentru bolile cardiace şi psihice. Totuşi, situaţia se va remedia abia în câteva luni, după ce ministerul va stabili o nouă modalitate de calcul al preţului la medicamente, pentru a le deconta la un curs de 4 lei pentru un euro .
?Nu mai putem suporta riscul valutar. Ordinul care schimbă cursul intră în vigoare abia de la 1 martie, aşa că estimăm că problemele vor persista până atunci. Nu este însă vorba despre o sistare totală a aprovizionărilor?, a precizat Viorel Vasile, de la Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente, citat de Evenimnetul Zilei.
Afectate sunt în special farmaciile mari, care au datorii mari către distribuitori, dar şi altele cărora li s-a impus să plătească contravaloarea mărfii pe loc, şi nu la termen.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: farmacii
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close