Antena 3 CNN Actualitate Criza sporurilor. Asociaţia Magistraţilor din România vrea să facă plângere penală împotriva lui Predoiu

Criza sporurilor. Asociaţia Magistraţilor din România vrea să facă plângere penală împotriva lui Predoiu

Criza sporurilor. Asociaţia Magistraţilor din România vrea să facă plângere penală împotriva lui Predoiu
Sursa foto: pivniceru
14 Iul 2009   •   12:00

Scandalul dintre magistraţi şi Ministerul Justiţiei se amplifică. Asociaţia Magistraţilor din România intenţionează să facă un denunţ la Parchetul Instanţei Supreme împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. Preşedintele AMR, Mona Pivniceru, susţine că ministrul Justiţiei a emis o ?circulară care sfidează legea?.

Decizia a fost luată în urma discuţiilor dintre asociaţiile profesionale. Cu toate acestea, nu toate asociaţiile sunt de acord cu ideea unei plângeri penale, însă Pivniceru a explicat că urmează să se întâlnească în cursul zilei de marţi cu cu magistraţii de la Curtea Supremă şi cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii pentru a stabili o linie comună şi o serie clară de revendicări.

În urma măsurii luate de minister de eliminare a sporului de 50% pentru solicitare neuropsihică, magistraţii au decis să protesteze, suspendând în fiecare zi, timp de trei ore, activităţile în sălile de judecată.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Predoiu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close