Antena 3 CNN Actualitate Criza taie pofta de fiţe a românilor. Rolls Royce Phantom, scos la vânzare pe internet

Criza taie pofta de fiţe a românilor. Rolls Royce Phantom, scos la vânzare pe internet

Criza taie pofta de fiţe a românilor. Rolls Royce Phantom, scos la vânzare pe internet
Sursa foto: Rolls Royce Phantom Coupe
16 Ian 2009   •   21:00

Maşinile de lux la preţuri astronomice se întorc, încet, încet, spre firmele de leasing. Sau umplu paginile de anunţuri pe internet. Vedeta este, de departe, un Rolls Royce de 400.000 de euro.
Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Dar ce faci când nu prea mai ai ce sa cheltuieşti? Mai ales dacă ţi-ai cumparat în leasing un Rolls Royce Phantom Cabriolet. Un exemplar se afla acum pe pagina de internet a unei firme de leasing, la capitolul maşini rulate. Preţul? 380.000 de euro, fără TVA. Rolls Royce-ul a fost cumparat anul trecut şi s-a plimbat puţin peste 10.000 de kilometri.
Anunţurile cu cedări de leasing încep să se înmulţească. O mulţime de oameni vor să scape de maşini de fiţe, cu rate imense. De exemplu, un BMW Coupe e gata de vânzare. O rată de 720 de euro, în aceasta perioadă, nu e uşor de susţinut. "Maşina e de vânzare de cinci-şase luni de zile şi ştiţi ce se întâmpla? Pe zăpăceala asta, pe criza asta, când nimeni nu cumpără, nu poţi să mai faci nimic. Am avut oferte de 10.000 de euro", spune proprietarul BMW-ului.
Un Mercedes de zeci de mii de euro, aceeaşi poveste. De vină sunt tot ratele. Peste 500 de euro pe lună. Pentru un BMW X5 proprietarul vrea 10.000 de euro, sau chiar o altă maşina. Orice numai să scape de cei 1.300 de euro rată la leasing. Reprezentanţii societăţilor de leasing susţin că în ultimele luni din 2008 s-au întors spre vânzare cu pâna la 15% mai multe autoturisme decât într-o perioadă obişnuită.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close