Antena 3 CNN Actualitate CSAT a uitat că Fătuloiu trebuia să plece în SUA

CSAT a uitat că Fătuloiu trebuia să plece în SUA

CSAT a uitat că Fătuloiu trebuia să plece în SUA
27 Sep 2007   •   02:03

Caz unic în Europa. Poliţia Română are doi şefi în funcţie. Deşi chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost schimbat oficial din fotoliul de şef al IGPR la începutul lunii august, acesta încă figurează la comanda Poliţiei Naţionale. Asta, în timp ce ministrul de interne Cristian David a anunţat, la sfârşitul lunii trecute, că funcţia lui Fătuloiu este preluată de către chestorul Gheorghe Popa, unul dintre adjuncţii IGPR. Până la clarificarea situaţiei, nu se ştie concret cine conduce Poliţia, pentru că Fătuloiu a revenit din concediu, iar Popa susţine că încă nu a preluat funcţia.

Luni 24 septembrie, Dan Valentin Fătuloiu a revenit din concediu. Asta pentru că marţi, pe 25 septembrie, a avut loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, unde pe ordinea de zi ar fi trebuit să fie inclusă şi problema înfiinţării postului ?gândit? pentru Fătuloiu. Numai că, surpriză, scrie Gardianul. Şedinta CSAT a trecut, s-au discutat problemele energetice ale României, iar la final, preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă în care a enumerat hotărârile luate în şedinţă şi, evident, a abordat problema războiului dintre DNA şi Cabinetul Tăriceanu, război concretizat în trimiterea pe bandă rulantă a cererilor de începere a urmăririi penale împotriva miniştrilor liberali. Nicio vorbă însă despre problema lui Fătuloiu şi despre înfiinţarea postului de şef al Biroului Ataşatului Afacerilor Interne în SUA. Asta pentru că postul respectiv nu există nici în realitate, nici pe hârtie, el trebuind înfiinţat prin decizie a CSAT.

Se pare că ministrul David nu a luat în calcul faptul că problema înfiinţării postului din SUA nu va fi discutată în şedinţa CSAT de marţi, iar lucrurile sunt mai mult decât încurcate. Soluţia rămasă nu este deloc una încurajatoare pentru Dan Valentin Fătuloiu. O variantă de reglementare a situaţiei ar fi ca Fătuloiu să fie pus la dispoziţia ministrului până când se înfiinţează postul din SUA, sau alt post, dacă CSAT nu se grăbeşte cu înfiinţarea lui. O altă variantă posibilă este ca Fătuloiu să rămână în continuare şeful Poliţiei, dar asta ar însemna că Gheorghe Popa să renunţe la atribuţii şi să-şi reia postul de adjunct.

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close