Antena 3 CNN Actualitate CSM. Aviz negativ pentru numirea Monicăi Şerbănescu la şefia DNA

CSM. Aviz negativ pentru numirea Monicăi Şerbănescu la şefia DNA

CSM. Aviz negativ pentru numirea Monicăi Şerbănescu la şefia DNA
04 Sep 2008   •   17:50

Membrii CSM şi-au dat joi avizul negativ pentru numirea în funcţia de şef al DNA a Monicăi Şerbănescu, după propunerea acesteia de către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. CSM a respins candidatura acesteia cu patru voturi "împotrivă" şi trei "pentru". Ministrul Justiţiei a propus, luna trecută,schimbarea lui Daniel Morar de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi înlocuirea sa cu Monica Şerbănescu..

"Monica Şerbănescu este procuror la Parchetul General, are un statut profesional care o recomandă, în rândul colegilor ei." a declarat Bogdan Olteanu, invitat la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Avizul CSM este însă doar unul consultativ, ultimul cuvânt în privinţa numirii procurorului-şef al DNA urmând să îl aibă preşedintele Traian Băsescu.

Cătălin Predoiu a catalogat decizia CSM drept o "eroare", subliniind de asemenea faptul că votul a fost foarte strâns. "Dacă lucrurile vor rămâne aşa, pe termen lung vom asista din nou la discuţii şi controverse legate de DNA." Ministrul Justiţiei a afirmat că respectă însă votul CSM, deşi rămâne la părerea sa că experienţa Monicăi Şerbănescu ar fi un plus pentru această instituţie.

La rândul său, preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat că decizia CSM este una raţională şi reprezintă o "lovitură" pentru Ministrul Justiţei. "Aceasta propunere nu avea legătură cu funcţionarea justiţiei. CSM a judecat corect. Este o lovitură dură dată ministrului Justiţiei, Cătăllin Predoiu, care a demonstrat că, prin propunerea pe care a făcut-o, a fost mai aproape de interesele de grup ale PNL decât de interesele justiţiei"

"Această candidatură era una bună. Monica Şerbănescu ştie ce trebuie să facă la DNA. Din păcate, ea nu a reuşit să convingă din punct de vedere al retoricii." a declarat Sergiu Andon, deputat PC.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close