Antena 3 CNN Actualitate CSM cere verificarea declaraţiilor făcute de Gigi Becali la adresa DNA

CSM cere verificarea declaraţiilor făcute de Gigi Becali la adresa DNA

CSM cere verificarea declaraţiilor făcute de Gigi Becali la adresa DNA
15 Mai 2008   •   12:48

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost pus sub acuzare, în urmă cu o săptămână, pentru fapte de corupţie în cazul ?valiza de la Cluj?. DNA a ridicat dintr-un restaurant din Cluj cinci persoane care aveau asupra lor bani de la Gigi Becali, ce ar fi trebuit să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj, dacă n-ar fi pierdut meciul cu concitadina CFR Cluj.

Într-o emisiune televizată, Becali a susţinut, printre altele, că în respectiva valiză cu 1,7 milioane de euro ar fi trebuit să se afle vibratoare pentru procurori. Preşedinta CSM, Lidia Bărbulescu, s-a pronunţat pentru declanşarea unor verificări cu privire la apărarea reputaţiilor procurorilor anticorupţie, după ce şeful DNA, Daniel Morar, a sesizat acest fapt în cadrul şedinţei Consiliului de joi.

Întrebat dacă apreciază ca denigratoare afirmaţiile lui Becali, din emisiunea televizată, la adresa procurilor anticorupţie, Morar a răspuns afirmativ. ?Sigur că da, atunci când se spune că sunt nişte cârpe şi să-şi bage în gură diverse?, a spus Morar, adăugând totodată că este stelist.

DNA a anunţat că Becali este cercetat pentru două infracţiuni de dare de mită. Prima infracţiune s-a consumat în mai 2006, când finanţatorul clubului Steaua a alerga cu sacoşa cu bani pe urmele jucătorilor de la Gloria Bistriţa, iar a doua cu prilejul meciului de miercuri de la Cluj, dintre Universitatea şi CFR.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Teia Sponte - vicepreşedinte al clubului Steaua, pentru complicitate la dare de mită, Anton Doboş - preşedintele clubului ?Universitatea Cluj?, pentru luare de mită, şi Traian Bendorfean, un prieten al lui Toni Doboş, pentru complicitate la luare de mită.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close