Antena 3 CNN Actualitate CSM dă puteri sporite procurorilor DNA. Gabriela Baltag: Asociaţia Magistraţilor va contesta această creaţie a CSM-ului foarte gravă

CSM dă puteri sporite procurorilor DNA. Gabriela Baltag: Asociaţia Magistraţilor va contesta această creaţie a CSM-ului foarte gravă

CSM dă puteri sporite procurorilor DNA. Gabriela Baltag: Asociaţia Magistraţilor va contesta această creaţie a CSM-ului foarte gravă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Aug 2014   •   20:52

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Magistraţilor, a comentat, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu", decizia CSM-ului de a da puteri sporite procurorilor DNA.

Luna trecută a fost adoptată o hotărâre prin care magistraţii în cazul cărora DNA începe urmărirea penală trebuie să se abţină de la a mai judeca dosare de corupţie. Astfel, eliminarea judecătorilor incomozi devine mult mai uşoară pentru Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Această hotărâre a plenului CSM a fost adoptată pe 3 iulie, pentru că toate lucrurile în neregulă se întâmplă în sistemul judiciar vara, când începe vacanţa judecătorească", a precizat Gabriela Baltag, luni seară, la Antena 3.

"A fost o grabă teribilă de a comunica instanţelor ca nu cumva să scăpăm din vedere conţinutul acestei hotărâri", a adăugat ea.

"Această hotărâre a plenului CSM, din punctul meu de vedere şi al colegilor mei pe care am putut să-i consult din consiliul director, 5 la număr, este cel mai grav atentat la independenţa judecătorului(...). Există vulnerabilitatea oricărui judecător să se trezească cu o plângere de acest fel, fiind îndepărtat de la judecarea anumitor cauze", a mai spus Gabriela Baltag, menţionând că "această creaţie a CSM-ului este foarte gravă şi Asociaţia Magistraţilor o va contesta".

"Nu o putem lăsa aşa, dar pentru asta trebuie să facem toate procedurile prevăzute de lege".

Potrivit Gabrielei Baltag, nu este prima dată când CSM vrea eliminarea judecătorilor incomozi.

"CSM-ul acesta a pierdut garanţiile oricărui cetăţean", a conchis ea.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close