Antena 3 CNN Actualitate CSM: Demisia Monei Pivniceru produce efecte juridice de la data publicării în MO. Miercuri ar putea depune jurământul

CSM: Demisia Monei Pivniceru produce efecte juridice de la data publicării în MO. Miercuri ar putea depune jurământul

CSM: Demisia Monei Pivniceru produce efecte juridice de la data publicării în MO. Miercuri ar putea depune jurământul
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Aug 2012   •   16:40
UPDATE 16:38 - Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) precizează că demisia Monei Pivniceru din magistratură este efectivă şi produce efecte juridice de la data publicării în Monitorul Oficial a decretului prezidenţial de eliberare din funcţie.
___________________________________________________________

Mona Pivniceru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), a demisionat, luni, din magistratură, potrivit unor surse politice.

Pivniceru ar putea depune jurământul ca ministru al Justiţiei miercuri seara.

Mona Pivniceru a solicitat să se ia act de demisia ei din magistratură începând cu data de 20 august, au precizat reprezentanţii CSM.

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a criticat, luni, CSM, acuzând faptul că această instituţie are un calendar politic pe care el îl regretă şi apreciind că acest fapt este în dezavantajul imaginii Justiţiei.

"Din păcate, după cum vedeţi, CSM are un program de vacanţă, până azi, după care are un program politic. Azi trebuia să avem şedinţa CSM. S-a amânat după decizia CC. Nu ştiu ce vor face dacă va decide cumva Curtea să amâne din nou o decizie, probabil că şi CSM va amâna după. Nu ştiam că CSM are acest calendar politic, îl regret, cred că este în dezavantajul imaginii Justiţiei", a spus Ponta.

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie, miercuri 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales al CSM.

Pe 8 august, Pivniceru şi-a depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) demisia din funcţia de membru ales al Consiliului, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiţiei.

În urma acceptării demisiei, Pivniceru se va întoarce la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de unde ar putea fi detaşată pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Iniţial, şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii era anunţată pentru luni 20 august.

De altfel, premierul declara că va merge în 20 august la şedinţa CSM, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, precizând că îşi doreşte foarte tare să se dea avizul pentru Mona Pivniceru.

Mona Pivniceru, propusă să conducă Ministerul Justiţiei, a fost fotografiată recent în timp ce se urca în autoturismul fiului cel mare al lui Adrian Năstase.

Fotografiile ar fi fost realizate în urmă cu doar câteva zile, iar Pivniceru ar fi mers cu acea maşină până la un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

În replică, Mona Pivniceru a declarat că nu găseşte nimic imoral în faptul că s-a urcat într-o maşină pe care nu a cunoscut-o.









×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close