CSM reia dezbaterile privind apărarea reputaţiei procurorului Marian Sântion

24 Ian 2008   •   10:43
CSM reia dezbaterile privind apărarea reputaţiei procurorului Marian Sântion
Secţia pentru procurori a CSM a admis la începutul lunii noiembrie 2007, cererea ministrului Internelor, Cristian David, de încetare a detaşării procurorului Marian Sântion la MIRA. Acesta fusese detaşat de la DIICOT la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, în mai anul trecut. MIRA preciza atunci că Sîntion a fost măsura a fost luată pentru asigurarea transparenţei şi monitorizarea activităţilor de prevenire a corupţiei interne.

Marian Sîntion este cel care a demisionat de la conducerea DGA în 6 martie 2007, susţinând că ministrul de interne de atunci, Vasile Blaga a făcut presiuni asupra lui pentru a renunţa la anumite anchete. Sântion i-a solicitat totodată ministrului Cristian David, să-i asigure protecţie, ca urmare a supravegherii la care a fost supus.

Dezvăluirile au apărut pentru prima dată în "Jurnalul Naţional". Ziariştii au arătat că Sântion a fost supus "unui filaj foarte agresiv", după ce a solicitat Parchetului General verificarea a 32 de chestori şi comisari-şefi, cu funcţii de conducere în MIRA şi în structurile subordonate.

Procurorul a cerut derularea unor anchete interne care să stabilească dacă filajul a fost realizat de echipe operative ale structurilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, Ministerului de Interne, SRI şi SIE, împrejurările care au determinat supravegherea operativă a sa, identitatea celor implicaţi efectiv în operaţiunile de filaj, persoanele care au aprobat şi avizat desfăşurarea acestor operaţiuni.

Antena 3

Parteneri
x close