Antena 3 CNN Actualitate CSM reia dezbaterile privind apărarea reputaţiei procurorului Marian Sântion

CSM reia dezbaterile privind apărarea reputaţiei procurorului Marian Sântion

CSM reia dezbaterile privind apărarea reputaţiei procurorului Marian Sântion
24 Ian 2008   •   10:43

Secţia pentru procurori a CSM a admis la începutul lunii noiembrie 2007, cererea ministrului Internelor, Cristian David, de încetare a detaşării procurorului Marian Sântion la MIRA. Acesta fusese detaşat de la DIICOT la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, în mai anul trecut. MIRA preciza atunci că Sîntion a fost măsura a fost luată pentru asigurarea transparenţei şi monitorizarea activităţilor de prevenire a corupţiei interne.

Marian Sîntion este cel care a demisionat de la conducerea DGA în 6 martie 2007, susţinând că ministrul de interne de atunci, Vasile Blaga a făcut presiuni asupra lui pentru a renunţa la anumite anchete. Sântion i-a solicitat totodată ministrului Cristian David, să-i asigure protecţie, ca urmare a supravegherii la care a fost supus.

Dezvăluirile au apărut pentru prima dată în "Jurnalul Naţional". Ziariştii au arătat că Sântion a fost supus "unui filaj foarte agresiv", după ce a solicitat Parchetului General verificarea a 32 de chestori şi comisari-şefi, cu funcţii de conducere în MIRA şi în structurile subordonate.

Procurorul a cerut derularea unor anchete interne care să stabilească dacă filajul a fost realizat de echipe operative ale structurilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, Ministerului de Interne, SRI şi SIE, împrejurările care au determinat supravegherea operativă a sa, identitatea celor implicaţi efectiv în operaţiunile de filaj, persoanele care au aprobat şi avizat desfăşurarea acestor operaţiuni.

Antena 3

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close