Antena 3 CNN Actualitate CSM: Verdictele CNSAS vor fi lovite de nulitate. Stolojan vrea reabilitarea Monei Muscă

CSM: Verdictele CNSAS vor fi lovite de nulitate. Stolojan vrea reabilitarea Monei Muscă

CSM: Verdictele CNSAS vor fi lovite de nulitate. Stolojan vrea reabilitarea Monei Muscă
31 Ian 2008   •   16:29
Verdictele date de CNSAS vor fi lovite de nulitate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, ca urmare a deciziei luate astăzi de Curtea Constituţională. Membrii Curţii au decis că legea de funcţionare a CNSAS este neconstituţională. Lidia Bărbulescu a explicat că ?este o greşeală a se spune că deciziile Curţii Constituţionale au obligativitate numai pentru viitor, pentru că deciziile Curţii constată neconstituţionalitatea unor legi ori a unui text de lege şi este ca şi cum aceste texte sau legi nu ar fi existat?.

Preşedintele CSM a precizat însă că nu este mirată de hotărârea luată de CC. ?În sfârşit s-a constatat că o asemenea instanţă nu apare în ordinea de drept constituţională a ţării?, a continuat ea.

Lidia Bărbulescu, preşedinte CSM


În ceea ce priveşte situaţia magistraţilor care au primit verdicte de colaborare cu fosta Securitate ca poliţie politică, Lidia Bărbulescu susţine că acestea vor fi de asemenea lovite de nulitate, ?atâta vreme cât au fost emise de un organism neconstituţional şi, prin urmare, neîndreptăţit să dea asemenea verdicte?.

Judecătorul Florica Bejinaru, membru al CSM, a recunoscut în declaraţia pe proprie răspundere că a fost cooptată de fosta Securitate, însă nu a dat note informative în sens de poliţie politică, ea primind de la CNSAS un verdict de necolaborare. Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a contestat decizia CNSAS în cazul Bejinaru la Curtea de Apel Bucureşti.

Ca o primă reacţie la decizia Curţii Constituţionale şi poziţia CSM, Theodor Stolojan a declarat că Mona Musca ar trebui reabilitată. Potrivit mediafax, Stolojan a declarat: "Doamna Mona Muscă, şi asta este părerea mea personală, nu a făcut poliţie politică. Eu mi-aş dori să revină în politica românească pentru că dânsa a făcut lucruri extrem de bune." Mona Muscă primise decizie de colaborare cu fosta Securitate, dar contestase decizia în instanţă. În urma deciziei de la acea vreme a CNSAS, Mona Muscă a părăsit PNL.

VEDEŢI AICI O PARTE DIN DECIZIILE CNSAS, PRELUATE DE PE SITE-UL WWW.CNSAS.RO

CITIŢI ŞI
LEGEA TICU-NECONSTITUŢIONALĂ. VOICULESCU ÎNVINGE CNSAS

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close