Antena 3 CNN Actualitate CTP: Oamenii nu sunt dispuși să simpatizeze guvernul Orban

CTP: Oamenii nu sunt dispuși să simpatizeze guvernul Orban

Cristian Tudor Popescu afirmă că, deși măsurile luate de Guvernul Orban au fost eficiente, românii nu sunt dispuși să simpatizeze guvernul Orban, iar acest lucru se vede în sondaje.

CTP: Oamenii nu sunt dispuși să simpatizeze guvernul Orban
05 Mai 2020   •   18:33

"Eu înțeleg ce se întâmplă: din punct de vedere politic și psihologic, e foarte greu să duci mai departe aceste măsuri, care, într-adevăr, așa cum spunea premierul Orban, au fost eficiente.

Măsurile de carantinare, măsurile de izolare, măsurile medicale care s-au luat au fost fost eficiente, pentru că nu putem să spunem că am avut o explozie a pandemiei în România.

Ea a rămas, este, în momentul de față, sub control. Dar oamenii nu sunt dispuși să simpatizeze guvernul Orban pentru asta – se și vede, în sondaje, unde guvernul Orban a pierdut mult, liberalii au pierdut și atunci, politic, se impune această relaxare.

Alegerile nu pot fi anulate, la un moment dat tot vor fi, și atunci dl Orban și guvernul și PNL-ul n-au cum să nu recurgă la aceste măsuri de relaxare din punct de vedere politic, sperând măcar să nu mai cadă în sondaje.

Însă ceea ce se întâmplă cu noi – și asta mi se pare mai important – este că trecem acum din plan secund, unde ne-am aflat câtă vreme cuvântul de ordine a fost Stați acasă! – și este încă acest cuvânt de ordine principala treabă a noastră, a cetățenilor, ca să luptăm cu pandemia: să stăm acasă; după 15 mai, când se va putea circula fără declarații, deci fiecare se va putea duce unde crede el că are treabă, din acel moment, trebuie să ne considerăm, după părerea mea, cu toții în linia întâi", a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close