Antena 3 CNN Actualitate Cu ce avion ar putea zbura preşedintele României. Oana Stancu: E o afacere șocantă

Cu ce avion ar putea zbura preşedintele României. Oana Stancu: E o afacere șocantă

Cu ce avion ar putea zbura preşedintele României. Oana Stancu: E o afacere șocantă
de M.Z.    |    05 Iul 2016   •   21:26

Președintele Klaus Iohannis ar putea zbura cu un avion vechi de 14 ani, care i-a aparținut fostului premier italian Silvio Berlusconi și care ar costa statul român foarte mulți bani, având în vedere că un astfel de model de aeronavă nu se regăsește în flota noastră aeriană.

Pe 8 iulie 2015, această aeronavă a fost adusă la București, pe Aeroportul Băneasa și a fost văzută de SPP, a spus Oana Stancu, marți, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

"Este o afacere de-a dreptul șocantă. Vorbim despre cel puțin 20 milioane de euro. Am primit pe surse important faptul că 8 iulie 2015, aeronava a fost adusă la București, pe Aeroportul Băneasa, a fost vizionată de SPP, nu de TAROM, nu de oameni din Ministerul Transporturilor. Am identificat-o după numărul pe care îl poartă această aeronavă: 62209. Am aflat date extrem de importante despre ea", a spus Oana Stancu.

Dacă va fi cumpărată de guvernul român, ”va fi o întreagă pagubă”, a continuat jurnalista, motivând că, în România, ”companiile aeriene nu au această aeronavă în flotă, astfel că va trebui training pentru piloți”. 

De asemenea, și partea tehnică va trebui asigurată de noi, iar costurile de mentenanță se ridică la 1-4 milioane de euro pe an.

În plus, la 2-3 ani se face un test de siguranță care ajunge la două milioane de euro.

”Mie îmi miroase a șpăguță”, a comentat Cătălina Porumbel, jurnalist Antena 3.

Este vorba despre o aeronavă Airbus A319, cu 160 de locuri, cea mai veche din flotila fostului premier italian Silvio Berlusconi.

Primul zbor făcut cu acest avion a avut loc în septembrie 2002, astfel că aparatul are o vechime de 14 ani.

”Pentru România nu e nicio afacere, e o pagubă imensă”, a continuat Cătălina Porumbel.

×
Subiecte în articol: Subiectiv avion Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close