Antena 3 CNN Actualitate Cubanezii, puşi la muncă! Vor fi plătiţi în funcţie de performanţe

Cubanezii, puşi la muncă! Vor fi plătiţi în funcţie de performanţe

Cubanezii, puşi la muncă! Vor fi plătiţi în funcţie de performanţe
12 Iun 2008   •   18:29

Cuba va desfiinţa sistemul său de salarii egale pentru toată lumea permiţând muncitorilor şi managerilor să câştige bonusuri de performanţă, conform unui oficial al ţării citat de BBC. Carlos Mateu, adjunctul ministrului Muncii, a declarat că sistemul actual (care a fost implementat la revoluţia comunistă din 1959), nu mai este "convenabil".

Acesta a declarat că diferenţierea salarială ar trebui să îmbunătăţească producţia şi serviciile. Preşedintele Raul Castro a introdus o serie de reforme, după ce, în februarie, a preluat frâiele puterii de la fratele său, Fidel.

Mateu a declarat în ziarul comunist Ganma că muncitorii vor primi un bonus minim de 5 la sută dacă reuşesc să îşi îndeplinească obiectivele impuse. Managerii ar putea câştiga un bonus de 30 de procente dacă echipele aflate în subordinea lor au o productivitate crescută.

Oficialul din cadrul ministerului Muncii cubanez, a subliniat faptul că sistemul folosit în prezent pentru salarizare îi împiedică pe salariaţi să exceleze în muncă din cauză că toţi câştigă la fel, indiferent de performanţele obţinute.

"Nu este bine să îi oferim unui muncitor mai puţin decât merită, este de asemenea rău să-i dăm aceeaşi bani dacă nu-i merită", se arată în articolul din ziarul cubanez.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close