Antena 3 CNN Actualitate Culcer: "ştirile nu ar trebui să aibă cămaşă de forţă"

Culcer: "ştirile nu ar trebui să aibă cămaşă de forţă"

Culcer: "ştirile nu ar trebui să aibă cămaşă de forţă"
26 Sep 2007   •   14:47

Directorul Ştirilor TVR, Rodica Culcer, vrea ca jurnalele de ştiri să se bucure de ?o mai mare libertate? în perioada de campanie pentru alegerile europarlamentare, cerând CNA să ia măsuri în acest sens. ?Ştirile nu ar trebui să aibă nici la televiziunea publică şi nici la televiziunile private niciun fel de cămaşă de forţă impusă şi mă mir că nu există o reacţie a CNA, care în 2004 a fost destul de revoltat că nu făcuse normele pentru reflectarea campaniei electorale în mass-media şi că această decizie s-a luat în Parlament?, a afirmat Rodica Culcer.

?Este întotdeauna normal ca parlamentarii să ia decizii care-i avantajează pe ei, dar instituţiile mass-media, fie că sunt publice sau private, exprimă interesul cetăţeanului şi, în mare măsură, al societăţii civile, drept care eu cred că jurnalele de ştiri ar trebui să se bucure de o libertate mai mare în perioada electorală şi să nu fie limitate la ştiri care de fapt vor interesa foarte puţină lume?, a adăugat Culcer, care a participat miercuri la conferinţa internaţională ?Mass-media şi alegerile europarlamentare?, organizată de CNA la Senatul României.

Directorul Ştirilor TVR a subliniat că ştirile trebuie să informeze indiferent dacă subiectul ştirii respective este un actor în campanie electorală sau nu. ?Nu poţi să te limitezi şi să excluzi o anumită informaţie doar pentru că omul respectiv face parte dintr-un partid politic care candidează la alegerile parlamentare?, a susţinut Culcer.

Antena3.ro

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close