Antena 3 CNN Actualitate Culoare unice în 2008 pentru mijloacele de transport în comun în Capitală

Culoare unice în 2008 pentru mijloacele de transport în comun în Capitală

Culoare unice în 2008 pentru mijloacele de transport în comun în Capitală
28 Dec 2007   •   08:58

De anul viitor, în Bucureşti, vor exista culoare unice destinate mijloacelor de transport în comun, dar şi bicicliştilor şi motocicliştilor. Primăria generală are mai multe planuri pentru fluidizarea traficului. Culoarele unice ar urma să fie introduse pe principalele bulevarde din Bucureşti odată cu noul sistem de management al traficului. Adică atunci când semafoarele vor fi corelate în funcţie de zonele aglomerate. Edilii susţin că autobuzele şi troleibuzele nu vor mai sta blocate în trafic şi vor deveni o alternativă la transportul cu maşinile personale.

Mai mult, benzile dedicate vor putea fi folosite şi de biciclişti sau motociclişti. Aceasta este doar una dintre măsurile de fluidizare a traficului pe care le va impune Primăria Capitalei din primăvară.

În paralel va fi introdus şi sistemul de sensuri unice pe străzile laterale astfel încît circulaţia să nu se mai desfăşoare doar pe cele 400 de bulevarde principale -

O soluţie pentru fluidizarea traficului în nordul Capitalei va fi şi construirea a două pasaje, unul suprateran peste şoseaua Virtuţii spre autostrada Bucureşti-Piteşti, iar altul pe DN 1 la aeroportul Băneasa.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close