Antena 3 CNN Actualitate Cultură Alain Delon a împlinit 73 de ani

Alain Delon a împlinit 73 de ani

Alain Delon a împlinit 73 de ani
08 Noi 2008   •   17:43

Celebrul actor francez Alain Delon împlineşte, astăzi, 73 de ani. Cel care a fost ani de-a rândul simbolul frumuseţii masculine, a preferat în ultima vreme, să stea departe de lumina reflectoarelor. Este considerat un monstru sacru al cinematografiei franceze, dar viaţa sa a început departe de lumina reflectoarelor. Tânărul Alain s-a înrolat în armată şi a participat activ la războiul din Indochina. S-a întors în Paris la 21 de ani şi s-a angajat la o mică piaţă de zarzavaturi din oraş. A avut chiar probleme cu poliţia şi a ajuns la închisoare.
Norocul i l-a scos în cale pe celebrul actor Jean Claude Brialy care i-a remarcat carisma şi talentul ieşit din comun. La 23 de ani era deja considerat unul dintre cei mai înzestraţi actori ai Franţei şi comparat cu nume mari ale industriei cinematografice. Aspectul său fizic de invidiat l-au făcut să fie numit chiar ?varianta masculină a lui Brigitte Bardot?.
În rolurile sale s-a impus mereu prin naturaleţe şi dezinvoltură. A jucat în 87 de filme din Franţa şi din Statele Unite. Printre cele mai cunoscute se numără ?Rocco şi fraţii săi?, Zorro şi ?Clanul Sicilienilor?. Ultima sa apariţie a fost în 2007 în ?Asterix la jocurile olimpice?, în care a jucat rolul lui Caesar.
Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close