Antena 3 CNN Actualitate Cultură Apune era manechinelor? Revista americană Glamour a publicat o fotografie-manifest pentru normalitate

Apune era manechinelor? Revista americană Glamour a publicat o fotografie-manifest pentru normalitate

Apune era manechinelor? Revista americană Glamour a publicat o fotografie-manifest pentru normalitate
Sursa foto: glamour
21 Aug 2009   •   17:26

De ani de zile, femeile s-au obişnuit să vadă în reviste fotografii ale unor femei extrem de slabe, fotomodele ale căror forme sunt perfecte, dacă nu de la natură, măcar cu ajutorul unor programe de prelucrare a imaginilor. Milioane de femei ale căror dimensiuni sunt departe de a fi 90-60-90 sunt nevoite astfel să citească reviste în ale căror pagini nu se prea regăsesc.

În aceste condiţii, nu este de mirare că o fotografie apărută în ultimul număr al revistei americane Glamour, a avut un impact deosebit, redactorii primind câteva sute de mesaje electronice în numai câteva zile de la lansarea pe piaţă. Este vorba despre o fotografie care înfăţişează o tânără zâmbitoare, în lenjerie intimă. Femeia nu are un abdomen plat, ba chiar burtica i se ?revarsă? peste elasticul slipului şi se pot vedea şi câteva vergeturi. Cu toate acestea, întreaga imagine răspândeşte o atitudine pozitivă şi optimism. Fotografia a fost ataşată unui text despre cum să te simţi bine în propria piele.



Valul de mesaje pozitive legate de ?fata de la pagina 194? a făcut-o pe Cindi Leive, redactor şef al revistei să scrie pe blogul revistei Glamour despre nevoia femeilor de a se recunoaşte în fotografiile prezentate de reviste. Ea a arătat că modelul folosit, în vârstă de 20 de ani, trăieşte în armonie cu corpul său, acceptându-se aşa cum e. Lizzie Miller este model pentru ?mărimile mari?, deşi, la mărimea 40-42, cât poartă ea, o femeie ar trebui considerată normală, scrie Leive.

Revista a lansat o provocare cititoarelor, îndemnându-le să spună ce fel de fotografii le inspiră şi ar vrea să vadă mai des în paginile sale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fotografie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close