Antena 3 CNN Actualitate Cultură Biblioteca pentru Toţi: Îngerul a strigat

Biblioteca pentru Toţi: Îngerul a strigat

Biblioteca pentru Toţi: Îngerul a strigat
05 Mai 2009   •   15:42

Îngerul a strigat, cel de-al şaptelea volum al colecţiei Biblioteca pentru Toţi, va fi mâine (miercuri 6 mai) la toate chioşcurile de ziare numai împreună cu Jurnalul Naţional, la preţul de 10,9 lei.

Scriitorul Mircea Micu spune în Jurnalul Naţional că romanul Îngerul a strigat este unul parţial autobiografic, pe care Fănuş Neagu l-a început în Brăila, a continuat să lucreze la finisarea lui la Sinaia şi apoi l-a finalizat la Mogoşoaia. ?Cred că m-am născut cu ?Îngerul a strigat? în cap. Apoi, din copilărie, am început să devin o sumă de poveşti ascultate de la bătrâni, de la părinţi, de la bunici şi mai ales de la acei oameni năzdrăvani ai satului, între care îl trec la loc de frunte pe unchiul meu mai de departe. Îl chema Costache Andrei. Constantin pe el şi Costache pe taică-su. Lumea, ea a decis să-i spună Che Andrei şi el o saluta c-un pahar de vin?, a declarat în Jurnalul Naţional autorul romanului.

De altfel, personajul principal a existat în carne şi oase, fiind chiar vecin cu Fănuş Neagu. Nu pierdeţi Îngerul a strigat, un roman de referinţă al Literaturii române, miercuri 6 mai, la toate chioşcurile din ţară.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close