Antena 3 CNN Actualitate Cultură California Dreamin' ? aventura unui şef de gară

California Dreamin' ? aventura unui şef de gară

California Dreamin' ? aventura unui şef de gară
29 Mai 2007   •   09:09

Personajul central din filmul regizorului Cristian Nemescu este cât se poate de real. Şeful de gară din ?California Dreamin'? se numeşte Florin Pătrăchioiu şi este şi astăzi şef de gară în Pieleşti Dolj. Iar incidentul prezentat în film este şi el adevărat. Omul se amuză şi acum când îşi aminteşte de aventura cu americanii, dar spune că nu a făcut decât să respecte legea.

Pe 3 iunie 1999, un tren care aparţine forţelor NATO opreşte în gara Pieleşti, din judeţul DOLJ. Comandantul militarilor americani perezintă actele la control. Le lipseşte o ştampilă, tocmai cea de liberă trecere. După patru ore de aşteptare trenul se pune în mişcare. Se strică după doar câţiva metri. O lună mai târziu, militarii staţionaţi în baza NATO din Craiova pleacă înapoi acasă. Pentru drum au nevoie de 18 vagoane cu care să-şi care armamentul. Fac cerere la gara din Pieleşti, iar şeful de gară le face şi devizul. După o aşteptare de 2, săptămâni garnitura este pusă în mişcare.

Florin Părăchioiu a aflat anul trecut că întâmplarea a devenit subiect de film. A fost invitat şi pe platoul de filmare, unde s-a întâlnit cu Armand Asante, actorul care joacă rolul comandantului american.

La Cannes, filmul ?California Dreamin? a primit premiul ?Un certain Regard?. În România Şeful de Gară Florin Pătrăchioiu spune că dacă ar fi pus din nou în aceeaşi situaţie, ar proceda la fel.

Antena 3

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close