Antena 3 CNN Actualitate Cultură Candidatura lui Traian Băsescu la prezidenţiale, în presa internaţională

Candidatura lui Traian Băsescu la prezidenţiale, în presa internaţională

Candidatura lui Traian Băsescu la prezidenţiale, în presa internaţională
Sursa foto: Ziare
04 Oct 2009   •   12:11

Anunţul privind candidatura lui Traian Băsescu este dezbătut pe larg de presa internaţională. AFP scrie că preşedintele a condiţionat intrarea în cursa prezidenţială de îmbunătăţirea situaţiei economice. Anunţul a venit oricum, amintesc jurnaliştii, asta deşi economia ţării va scădea cu 8,5% după 10 ani de creştere. Şi ziariştii chinezi susţin că anunţul lui Băsescu nu este deloc surprinzător şi că intrarea în cursa prezidenţială a fost confirmată de mai multe ori de liderii PD-L.

France Presse scrie că preşedintele român şi-a anunţat candidatura pentru un al doilea mandat în fruntea ţării imediat după ce coaliţia care guverna România s-a destrămat. AFP aminteşte şi că Traian Băsescu a amânat o decizie în această privinţă şi a condiţionat o eventuală candidatură de situaţia economică.

Cu toate acestea, jurnaliştii francezi amintesc faptul că economia din ţara noastră se va contracta cu 8,5% anul acesta după mai bine de 10 ani de creşteri semnificative.

Anunţul lui Băsescu, scriu cei de la France Presse, vine la scurt timp după ce social-democraţii au ieşit de la guvernare în semn de protest faţă de demiterea ministrului de interne, Dan Nica, de către PDL.

Şi ziariştii chinezi scriu despre evenimentul de la Sânnicolaul Mare. Agenţia de presă Xinhua sugerează că anunţul făcut de şeful statului nu este deloc surprinzător. Jurnaliştii amintesc faptul că, înainte de candidatura oficială, premierul Emil Boc dădea asigurări că Traian Băsescu este susţinut de Partidului Democrat ? Liberal la cea mai înaltă funcţie în statul român.

Ziariştii de la Beijing mai scriu că declaraţia preşedintelui a venit la numai o zi după ce principalul său rival, Mircea Geoană, a fost nominalizat de alianţa PSD-PC drept candidat la preşedinţia României.

Antena 3

×
Subiecte în articol: presa internationala
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close