Antena 3 CNN Actualitate Cultură Castelul Bran va deveni din luna mai muzeu privat

Castelul Bran va deveni din luna mai muzeu privat

Castelul Bran va deveni din luna mai muzeu privat
Sursa foto: castelul bran
21 Ian 2009   •   18:15

Proprietarul Castelului Bran, Dominic de Habsburg ar putea transforma castelul într-un muzeu privat, începând cu luna mai a acestui an, au anunţat surse din Ministerul Culturii, citate de Mediafax. Avocaţii austriacului se vor întâlni joi cu oficialii din minister pentru a pune la punct detaliile întâlnirii dintre acesta şi reprezentanţii ministerului.
?Vrem să facem un muzeu privat. Vânzarea nu este luată în discuţie. Discuţiile se axează pe preluarea castelului Bran în administrare în luna mai şi păstrarea acestuia ca muzeu?, a declarat Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg.
În cadrul vizitei sale, programate la sfârşitul lunii ianuarie, noul proprietar al castelului se va întâlni atât cu Ministerul Culturii şi Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Theodor Paleologu, cât şi cu Ministrul Turismului, Elena Udrea.
Castelul Bran a fost retrocedat, pe 18 mai 2006, lui Dominic de Habsburg şi până pe 18 mai 2009 va păstra destinaţia de muzeu, fiind în administrarea statului român, prin intermediului Ministerului Culturii.
Recent, jurnaliştii de la CNN au inclus castelul Bran pe lista celor mai frumoase zece castele mediavale din lume, alături de construcţii din Franţa, Marea Britanie şi Germania.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Castelul Bran
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close