Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ce-au înţeles ucrainienii din verdictul de la Haga: ?Insula Şerpilor este o insulă?

Ce-au înţeles ucrainienii din verdictul de la Haga: ?Insula Şerpilor este o insulă?

Ce-au înţeles ucrainienii din verdictul de la Haga: ?Insula Şerpilor este o insulă?
Sursa foto: presa ucraineana
03 Feb 2009   •   15:14

Dezinformare sau tentativă de manipulare a opiniei publice? În urma anunţării verdictului Curţii Internaţionale de la Haga, care acordă, practic, României o suprafaţă de 9.700 de kilometri pătraţi de platou continental, titlurile ziarelor din Ucraina prezintă o situaţie cu mult ?cosmetizată?,lăsând pe dianafară amănuntele cele mai importante.
Vecinii noştri vorbesc în presă despre faptul că Insulei Şerpilor i-a fost recunoscut statutul de insulă, iar lungimea de coastă a Ucrainei va fi de trei ori mai mare decât a României. Amănunte nerelevante, până la urmă, având în vedere că principalul obiect al disputei dintre cele două ţări a fost constituit de platoul continental din Marea Neagră, zonă considerată extrem de bogată în resurse de gaze naturale şi petrol.
Kiev Post şi agenţia Interfax, citează la ora 14.15, un comunicat al Ministerului de Externe ucrainean, în care se arată că ?Înalta Curte de Justiţie a ONU a declarat oficial Insula Şerpilor ca fiind o insulă.? Despre delimitarea platoului continental, însă, nu se pomeneşte niciun cuvânt.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close