Antena 3 CNN Actualitate Cultură Centrul Cultural "Constantin Brâncuşi", un proiect de 27 milioane lei, inaugurat cu fast la Craiova

Centrul Cultural "Constantin Brâncuşi", un proiect de 27 milioane lei, inaugurat cu fast la Craiova

Consiliul Judeţean Dolj a inaugurat, joi, Centrul Cultural "Constantin Brâncuşi", un proiect dedicat marelui sculptor şi care a fost realizat în curtea Muzeului de Artă din Craiova- Palatul Jean Mihail printr-o investiţie de 27 milioane lei.

Centrul Cultural "Constantin Brâncuşi", un proiect de 27 milioane lei, inaugurat cu fast la Craiova
Sursa foto: Consiliul Județean Dolj/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2022   •   23:00

Centrul Constantin Brâncuși a fost inaugurat, joi seară, la Craiova, la Muzeul de Artă, în prezența mai multor oficialități.

La eveniment au luat cuvântul președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, precum și arhitectul Dorin Ștefan, cel care a proiectat „templu“ în beton și sticlă dedicat sculptorului de geniu Constantin Brâncuși.

Preşedintele CJ Dolj a afirmat că acest centru este unul dintre cele mai complexe proiecte realizate în judeţ.

Centrul Cultural "Constantin Brâncuşi". Un complex multifuncțional unic, dedicat în întregime memoriei celui mai cunoscut sculptor român

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prezent la eveniment, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că, prin acest proiect, Craiova şi Doljul reuşesc să spună povestea unui oltean genial care după ce s-a format în aceste locuri a cucerit întreaga lume.

"Am văzut cum în orice mare oraş al lumii o expoziţie cu operele lui Brâncuşi este un magnet pentru public, atât pentru cel local, cât şi pentru cel străin. Sunt convins că acelaşi lucru va produce acest centru şi în cazul Craiovei, care sub ochii noştri devine un oraş multicultural. Craiova culturală se situează peste multe alte oraşe din România cu bugete mult mai mari, iar pentru asta atât Olguţa Vasilescu, cât şi Cosmin Vasile merită toate felicitările noastre.

Craiova şi Doljul reuşesc azi să spună în mod admirabil povestea unui oltean genial care după ce a studiat şi s-a format în aceste locuri a cucerit întreaga lume", a spus Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Centrul Cultural
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close