Antena 3 CNN Actualitate Cultură Colinde româneşti, la 4000 de kilometri de România

Colinde româneşti, la 4000 de kilometri de România

Colinde româneşti, la 4000 de kilometri de România
Sursa foto: foto: wikimedia.org/ Guido Radig
01 Dec 2015   •   22:20

De nouă ani încoace, Institutul Cultural Român de la Lisabona aduce constant în capitala Portugaliei, în preajma sărbătorilor de Crăciun, sunetul muzicii noastre tradiționale și spiritul sărbătorilor românești de iarnă.

Anul acesta, grație unui nou parteneriat cu departamentul cultural al primăriei Lisabonei, manifestarea românească va fi integrată în prestigiosul Natal em Lisboa 2015, care va delecta întreaga urbe preț de aproape trei săptămâni.

Este singura, de altfel, prezență extra-portugheză aflată în programarea festivalului și se va concretiza printr-un concert extraordinar al grupului românesc „Capella Coronensis” din Brașov în Biserica São Nicolau, din Baixa lisaboneză.

Cum evenimentul se va produce exact pe 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae, patronul spiritual al nobilului așezământ unde se va desfășura concertul, muzicienii români au hotărât să-și omagieze amfitrionii incluzând în repertoriu, în chip de piesă conclusivă, „Cântări pentru Sfântul Nicolae”, creată special pentru acest moment festiv de către tânăra compozitoare Alexandra Cherciu.

Mai mult, pe romanialibera.ro.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close