Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Coloana Infinitului", a lui Brâncuşi, va fi recondiţionată la primăvară

"Coloana Infinitului", a lui Brâncuşi, va fi recondiţionată la primăvară

"Coloana Infinitului", a lui Brâncuşi, va fi recondiţionată la primăvară
11 Dec 2008   •   17:22

În primăvara următoare, opera lui Constantin Brâncuşi, ?Coloana Infinitului? va fi supusă unui proces de igienizare. Lucrările de curăţare a operei de artă vor fi suportate de autorităţile din Târgul Jiu.
Primăria urmează să realizeze o licitaţie prin care o firmă va fi desemnată să cureţe modulele de petele apărute în special toamna aceasta. Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, a declarat, joi, că municipalitatea va aloca fondurile necesare operaţiunilor respective, suma nefiind cunoscută deocamdată.
"Coloana Infinitului" este expusă în parcul de la intrarea dinspre răsărit în municipiul Târgu Jiu. Ea face parte din Ansamblul Monumental Calea Eroilor, compus dinColoana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii concepute şi executate de sculptorul român. .
Inaugurată la 27 octombrie 1938, Coloana are o înălţime de 29,35 metri şi este compusă din 15 moduli octaedrici şi la extremităţile inferioară şi superioară câte o jumătate de modul. Modulii erau numiţi mărgele de către Brâncuşi.
Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close