Antena 3 CNN Actualitate Cultură Compozitorul Florin Bogardo a fost condus pe ultimul drum

Compozitorul Florin Bogardo a fost condus pe ultimul drum

Compozitorul Florin Bogardo a fost condus pe ultimul drum
17 Aug 2009   •   19:19

Prieteni, admiratori şi sute de trandafiri i-au fost alături lui Florin Bogardo pe ultimul său drum. Clopotele Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti au bătut pentru cel care şi-a dedicat întreaga viaţă muzicii.

Acum însă s-a retras pentru totdeauna. Pe ultimul drum l-au condus prietenii şi familia. Soţia, alături de care trebuia să sărbătorească 38 de ani de căsnicie, a fost copleşită de durere.

?Chiar cu o zi înainte să intre în comă a fost foarte senin, foarte iubitor, foarte cald, foarte tandru!?, a spus Stela Enache. ?Călătoria lui cu Stela a însemnat enorm pentru el! A fost pentru el motorul sufletului?, a declarat muzicologul Alina Popoviciu.

Totul s-a destrămat acum. Au rămas numai trandafirii, 300 de melodii pe care le vor fredona generaţii întregi.
Octavian Ursulescu consideră că Florin Bogardo ?a fost exact cum este şi muzica lui, de o sensibilate dureroasă, de o discreţie rară?.

Florin Bogardo s-a stins în urmă cu două zile. Boala de inimă l-a măcinat. În ultimii ani de viaţă a intrat voit într-un con de umbră. S-a retras din viaţa publică, însă a continuat să creeze în micul său studio de acasă.

Compozitorul şi textierul de muzică uşoară Florin Bogardo Florin Bogardo s-a născut în 1942. A urmat studii muzicale la conservatorul "Ciprian Porumbescu", perioadă în care a compus în special lucrări camerale.

A început să compună muzică uşoară în 1963, iar piesele sale au fost interpretate de nume mari ale scenei româneşti precum Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu sau Mihaela Mihai. Din 1972, majoritatea pieselor compuse de el au fost interpretate de Stela Enache, cu care a şi cântat ocazional în duet.

Florin Bogardo va rămâne în memoria iubitorilor de muzică şi prin coloana sonoră a filmelor Liceenii sau Declaraţie de dragoste.




Florin Bogardo - Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii



Observator

×
Subiecte în articol: compozitor
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close