Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cum să câştigi Nobelul în 12 zile? Obama, ironizat de presa americană

Cum să câştigi Nobelul în 12 zile? Obama, ironizat de presa americană

Cum să câştigi Nobelul în 12 zile? Obama, ironizat de presa americană
Sursa foto: Barack Obama
10 Oct 2009   •   20:42

Nobelul îi aduce lui Obama şi-o mulţime de necazuri. Presa americană îl ia peste picior pe liderul de la Casa Albă şi se întreabă, evident, retoric pentru ce a primit el premiul şi de ce a fost nominalizat la nici două săptămâni de la învestirea în funcţie, înainte de a-şi pune în practică misiunile pacifiste.

Cum să câştigi un Nobel în douăsprezece zile? Aceasta este întrebarea care-i bântuie pe mulţi americani.
La doar atâtea zile după ce-a ajuns la Casa Albă, a fost nominalizat Obama la Nobelul pentru pace. Fox News a şi oferit, în glumă, un ghid pentru aspiranţii la o astfel de distincţie. Site-ul american a realizat un sumar al activităţilor pe care Obama le-a făcut în cele 12 zile de mandat. Printre acestea: petrecerea pentru Super Bowl şi câteva discursuri ţinute la Casa Albă.

Pentru ce a primit Obama premiul s-a întrebat şi Drudge Report. Cei de la Comitetul Nobel au încercat să dea o explicaţie. Ei au spus că preşedintele american a adus speranţă unei lumi întregi. ?Nu cred că preşedintele s-a trezit în această dimineaţă spunând: Hei, este o zi minunată pentru mine. Într-un fel, ridică aşteptările şi vor fi multe critici, pentru că a primit premiul, cu toate că nu a făcut încă nimic?, spune James Carafano, de la Heritage Foundation.

Trei oameni care au acasă Nobelul pentru Pace sunt şi ei în tabăra contestatarilor. Lech Walesa e poate cel mai aprig. Spune că e inadmisibil ca preşedintele unei ţări implicate în două războaie să primească un astfel de premiu.

Premiul a fost contestat şi de şeful opoziţiei republicane, deşi un lider cu greutate din acest partid, fostul adversar politic al lui Obama, John McCain, l-a felicitat pe preşedinte.

Observator

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close