Antena 3 CNN Actualitate Cultură De ce a fost interzisă Maria Tănase în România? Drama secretă din viața marii artiste

De ce a fost interzisă Maria Tănase în România? Drama secretă din viața marii artiste

De ce a fost interzisă Maria Tănase în România? Drama secretă din viața marii artiste
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
10 Feb 2017   •   10:53

Când spui Maria Tănase, spui cel mai valoros testament pe care l-a primit România. Marea artistă rămâne simbolul muzicii populare româneşti. Edith Piaf a României a venit pe lume în 1913, în mahalaua Cărămidarilor, din Bucureşti. Apare pe scenă pentru prima dată in 1921, în faţa publicului de la Căminul Cultural, la serbarea care marca sfârşitul anului şcolar. La fiecare apariţie, Maria Tănase era o bombă de energie. Fiecare melodie făcea scena să vibreze, iar atunci când cânta la petreceri, cheful ţinea ca-n basme, trei zile şi trei nopţi, scriu jurnaliștii de la Antena Stars.

Şi-a pus viaţa în pericol de nenumărate ori, a fost mereu dorită de bărbaţi influenţi, dar nu mulţi au reuşit să ajungă la inima ei. Era o femeie dură, exigentă şi foarte pretenţioasă. A bătut lumea în lung şi-n lat, a făcut turnee in Bulgaria, Iugoslavia, Turcia, Franţa şi  Statele Unite.

Din octombrie 1940, muzica Mariei Tănase este interzisă de regimul legionar, fiindu-i distruse toate plăcile de gramofon de la radio, precum şi matriţele de la casele de discuri. Mai mult, artistei i-a fost interzisă venirea în România și o bună perioadă de timp a trăit în străinătate.

Sursa: Antena Stars

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close