Antena 3 CNN Actualitate Cultură De unde vine expresia „OK” și ce înseamnă de fapt

De unde vine expresia „OK” și ce înseamnă de fapt

De unde vine expresia „OK” și ce înseamnă de fapt
Sursa foto: freeimages.ro
07 Noi 2016   •   21:55

Originea expresiei ”OK” a fost îndelung comentată de-a lungul anilor. Cea mai veche atestare a expresiei”OK” datează din 1839 şi invenţia este atribuită unui editor al ziarului Boston Morning Post. Se spune că inventatorul cuvântului ar fi Charles Gordon Green, un editor al ziarului din Boston care obişnuia să creeze acronime pentru cititorii săi. Green scria pe marginea articolelor sale acronime precum ”NG” (no go-nu merge”) sau ”GC”(gin cocktail). În data de 23 martie 1839, editorului a notat pe marginea unui articol legat de o dispută cu rivalii de la Providence Journal, expresia ”OK”, însemnând ”all corect” (totul corect).

O altă variantă a originii expresiei OK vine din America anului 1840 şi se leagă de cel de-al optulea preşedinte al SUA. Martin Van Buren era poreclit in timpul campaniei electorale "Old Kinderhook", cu referire la numele localităţii sale natale Kinderhook. ”Old Kinderhook”, prescurtat ”OK”, însemna omul potrivit. Prescurtarea ”OK” a apărut pe toate panourile sale electorale, ajungând în final o expresie uzuală cu sensul ” de acord”.

O altă legendă legată de originea expresiei ”OK” se leagă de numele unui inginer auto Otto Kraus. Angajat al fabricii de automobile Henry Ford, inginerul ştanţa fiecare maşină care ieşea din fabrică cu ”OK” după iniţialele sale. De aici expresia ar fi căpătat conotaţia de ”Bun”. O poveste aparte legată de originea cuvântului ”OK” vine din Marea Britanie.

Sursă: adevarul.ro

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close