Antena 3 CNN Actualitate Cultură Din 2009, premiul Pulitzer va fi acordat şi publicaţiilor online

Din 2009, premiul Pulitzer va fi acordat şi publicaţiilor online

Din 2009, premiul Pulitzer va fi acordat şi publicaţiilor online
09 Dec 2008   •   17:53

Unul dintre cele mai prestigioase premii americane acordate pentru merite deosebite în domeniul jurnalismului se va acorda din 2009 şi pentru jurnalismul online, pentru publicaţiile care apar exclusiv pe internet, anunţă AFP.
Pulitzer Prize Board, comitetul care acordă anual premiul pentru 14 categorii jurnalistice, a anunţat că de anul viitor vor fi luate în considerare "atât publicaţiile tipărite, cât şi organizaţiile din domeniul presei care publică doar pe internet".
"Este o evoluţie logică a misiunii istorice a premiului Pulitzer", este de părere Sig Gissler, unul dintre organizatori. Premiul Pulitzer, fondat în 1904, a evoluat de-a lungul timpului, adaptându-se la schimbările apărute în domeniul jurnalistic. Din 1943, a început să fie acordat premiul Pulitzer pentru fotografie.
Cotidianul american Christian Science Monitor, care a câştigat deja şapte premii Pulitzer, a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că va renunţa la ediţia tipărită, pentru a trece exclusiv la formatul electronic, începând cu luna aprilie 2009.
Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close